sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Ken on taikureista mahtavin?

Alkuvuoden Istanbul-matkan aikana tuli käytyä mattokauppiaan liikkeessä. Myyjä puhui sujuvaa englantia ja olikin muuten kova puhumaan. Ja hyvä liikemies. Jokaiseen kaupassa  olevaan esineeseen liittyi kiehtova tarina, ja itse asiassa niitä tarinoita kuunnellessani ei ollut merkitystä oliko kyseinen kertomus tosi vaiko ei.

Ja kuten niin monesti aikaisemmin olen pannut merkille, niin matkoilla on huomattavasti helpompaa astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Näin ollen huomasin yllätyksekseni kesken kaiken tekeväni myyjälle pienimuotoisen taian. Myyjän puhe toki jatkui keskeyttämättömänä tämänkin aikana.

Yhtäkkiä, taikaefektin tapahduttua, mies tokaisi lauseen sellaisella kielellä jota en ymmärtänyt, luultavasti arabinkielellä. Tämän jälkeen puhe soljui taas katkaisemattomana englanninkielisenä.

Kysyin että anteeksi mutta mitä äsken sanoitkaan? Vasta toistettuani kysymykseni hän vastasi että hänen piti vaan muistuttaa itseään siitä että vain Allah on niin mahtava että osaa tehdä oikeita ihmeitä.

Jotenkin tuo kommentti jäi hivelemään turhamaisuuttani. Enhän minä ole enkä myöskään kuvittele olevani Allah, mutta toisaalta siitä on hyvä erikseen mainita silloin kun teen taikoja.

Lähtiessäni tokaisin että pieniä ihmeitä voidaan jokainen tehdä joka päivä.


Kauppias vaikeni ja jäi ovelle seisomaan silmät suurina kuin jotain oivaltaneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti